Χαμηλότερα κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών, με καθίζηση του όγκου συναλλαγών. Το εγχώριο επενδυτικό φαίνεται να θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις του εν αναμονή των τραπεζικών αναγκών που θα προκύψουν από την αξιολόγηση τους, ενώ μένει να αποσαφηνιστεί που θα διαμορφωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET 1) καθώς όσο υψηλότερα τεθεί ο πήχης τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν για τις τράπεζες.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 675 μονάδες με τον δείκτη τραπεζών να σημειώνει οριακές μεταβολές. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς βρίσκεται αμετάβλητη στα 0,072 ευρώ ενώ υπενθυμίζεται ότι αύριο η τράπεζα ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου μετά το πέρας των συναλλαγών. Η Alpha Bank και η Eurobank κινούνται στα 0,109 και 0,024 ευρώ ενώ η ΕΤΕ υποχωρεί οριακά στα 0,52 ευρώ.
Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, χαμηλότερα διεξάγονται οι συναλλαγές για τις Lamda Development (-1.74%), ΕΥΔΑΠ (-1,72%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,68%), ΟΤΕ (-1,03%) και ΟΠΑΠ (-1,05%). Αντίθετα η ΕΧΑΕ και η ΜΕΤΚΑ κινούνται 0,78% και 0,63% υψηλότερα.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρά η Τρ. Αττικής μετά τα ιστορικά χαμηλά που βρέθηκε χτες, στα 0,026 ευρώ, ενώ το ΥΓΕΙΑ και η Frigoglass υποχωρούν 1,54% και 1,32% αντίστοιχα.
Στην αγορά ομολόγων, παρά την εμφάνιση πωλητών χτες μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, οι τιμές σήμερα είναι ανοδικές. Από τις λίγες συναλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η απόδοση στο 3ετές ομόλογο υποχωρεί 2,55% στο 9,71% από 9,91%.
Στην αγορά παραγώγων, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην Τρ. Πειραιώς με πάνω από 5.000 συμβόλαια, ενώ το συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινείται κοντά στη θεωρητική του τιμή, στις 202 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 7,17 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,23 εκατ. αφορούν «πακέτο» στην ΜΠΕΛΑ στα 8 ευρώ ανά μετοχή.
Σημαντικές πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τόσο τα στοιχεία από το μέτωπο των κινεζικών εξαγωγών όσο και η γερμανική επενδυτική εμπιστοσύνη επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.
Πηγή:capital.gr