Η Τράπεζα Κύπρου μόλις προ ημερών ολοκλήρωσε την πώληση τριών ξενοδοχείων της σε Αθήνα και Κέρκυρα αντί συνολικού τιμήματος ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ρευστοποίησης περιουσιακών της στοιχείων σε Ελλάδα και Κύπρο
Την ώρα που τα μεγάλα ξένα funds αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των τραπεζών σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχείων, ιδιώτες επενδυτές προχωρούν σε αγορές μικρότερων ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα, ενώ μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι ετοιμάζονται για τα πρώτα τους βήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο πέραν του παραδοσιακού τους αντικειμένου.
Κίνητρο όλων η αξιοποίηση του θετικού momentum στον ελληνικό τουρισμό, ενώ ειδικά για τους ιδιώτες ενδιαφερομένους από την Ανατολική Ευρώπη ή τη Μέση Ανατολή, εκτός της εξασφάλισης αποδόσεων, φαίνεται ότι ρόλο παίζει και μία ακόμη παράμετρος για την αξιοποίηση των ωφελημάτων από τις διατάξεις για τη «χρυσή βίζα», που εξασφαλίζει άδεια διαμονής 5ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης για αγοραστές ακινήτων εκτός Ε.Ε. άνω των 250.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Κύπρου μόλις προ ημερών ολοκλήρωσε την πώληση τριών ξενοδοχείων της σε Αθήνα και Κέρκυρα αντί συνολικού τιμήματος ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ρευστοποίησης περιουσιακών της στοιχείων σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειωτέον ότι το έργο της βελτιστοποίησης της αξίας και της εκπόνησης και εκτέλεσης στρατηγικού σχεδίου αποεπένδυσης για τα πέραν των 650 ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα έχουν αναλάβει η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων ακινήτων 8G Capital Partners μαζί με τη Savills Hellas.
Οσον αφορά στην πώληση των τριών ξενοδοχειακών μονάδων, η πρώτη αφορά το 4άστερο «Johns» στη Γλυφάδα, δυναμικότητας 66 κλινών, το οποίο παραμένει το τελευταίο διάστημα κλειστό και πουλήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε Αιγύπτιο επιχειρηματία.
Πηγή:protothema