Τέλος στο επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος

  • Οκτώβριος 22, 2015
Οι παρασκευαστές του παστεριωμένου γάλακτος θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές ενώ ο τίτλος «αρτοποιείο» θα χρησιμοποιείται και από όσους διαθέτουν απλά συστήματα ψήσης του ψωμιού.
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα οι διατάξεις για το γάλα, το ψωμί και τις εκπτώσεις ήταν ένα από τα αντικείμενα που απασχόλησαν την πρώτη ημέρα των επαφών των υπουργών της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι οι εξής:
– τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα έψησης του προϊόντος. Στη διάταξη θα προβλέπεται ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «φρέσκο ψωμί».
– Καταργείται το 7ήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης.
– διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο ενώ για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές η λύση μετατίθεται μετά την εκκρεμούσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.
Πηγή  :  bankingnews.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ